Ha érdekelnek kiadványaink és érdekességeink, iratkozz fel leveleinkre. Most letölthető naptárat adunk neked.
A feliratkozóknak automatikusan küldjük a Dió Magazin digitális kiadását, mely minden hónap első napjaiban jelenik meg.

Adatkezelési szabályzat

A „meseld.hu" weboldalon (továbbiakban: Honlap) a személyes adatok kezelése a jelen "Adatkezelési szabályzat" szerint történik, amely honlapot és az azon keresztül elérhető szolgáltatásokat a Galantusz Grafika Bt. (adatok) üzemelteti.

A nem regisztrált, illetve megrendelést nem adó látogatókra vonatkozóan a Honlap személyes adatokat nem tárol, de a statisztikai célból egyedileg nem azonosítható adatokat gyűjthet a nem regisztrált, illetve ajánlatot nem kérő látogatóknak a honlapon végzett tevékenységéről is, amely adatok gyűjtéséhez a Honlap használatával a látogató hozzájárul.
A Szolgáltató a Honlapon nyújtott egyes szolgáltatásokat előzetes regisztrációhoz kötheti. Ezen szolgáltatások igénybevételéhez történő regisztrációkor olyan adatok megadását kérjük, amelyek személyes adatnak minősülhetnek. A Honlapon keresztül birtokába jutott minden adatot az adatkezelő a személyes adatok kezelésére vonatkozó mindenkori hatályos magyar és EU-s jogszabályokat betartva kezeli.
Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó hozzájárulása az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése. Az adatkezelés tehát ügyfélkapcsolati viszony, ezért a jelenleg hatályos jogszabályok szerint ezen adatkezelésről az adatvédelmi hatóság 2011. évi CXII. törvény 65. § (3) bekezdéssel összhangban nem vezet külön adatvédelmi nyilvántartást az ügyfélkapcsolatra figyelemmel.
Az adatkezelés célja a regisztráltak kifejezett hozzájárulása alapján, a Holnapon az ügyfélkapcsolat során létrejött megállapodások teljesítése.
A szolgáltatás igénybevétele során a Honlap látogatójától az alábbi adatok megadását kérjük:

  • teljes név, felhasználó név
  • email cím
  • telefonszám
  • Számlázási adatok

A regisztráció és megrendelés során az ajánlatkérő IP címe és a megrendelés időpontja is rögzítésre kerülhet. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.
A regisztráció, illetve a megrendelés is jelen adatkezelési feltételek ismeretében történik. A regisztrációról a megadott email címre automatikus visszaigazolás kerül kiküldésre, amelyen keresztül a regisztráció jóváhagyása szükséges.
Az adatkezelő minden ésszerű intézkedést megtesz az adatok bizalmasságának megőrzése érdekében, illetve erre szerződésben kötelezi az esetlegesen bevont adatfeldolgozót is. Az adatkezelő csak olyan személyeknek enged hozzáférést a kezelt adatokhoz, amely személyek munkaszerződésben vagy egyéb jogviszony keretében végzett tevékenysége az adatkezelés céljának megvalósításához közvetlenül szükséges. Ennek kapcsán a Szolgáltató nyilatkozik, hogy harmadik személynek, marketing vagy egyéb célból nem ad tájékoztatást, illetőleg nem ad át adatokat a regisztráció, vagy bármely ügyfélkapcsolat során tudomására jutótokból, amennyiben erre külön jogszabály, vagy hatósági határozat nem kötelezi.
Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.
Az ügyfélkapcsolat jellegéből adódóan fuvarozó, vagy postai szolgáltató igénybevételével kapcsolatban a megbízások teljesítése érdekében szükséges adatok átadására a felhasználók kifejezetten felhatalmazzák a Szolgáltatót.
A regisztráció során megadott adatok és információk utólag pontosíthatóak. A regisztráltak tehát a róla kezelt személyes adatok köréről, az adatkezelés jogalapjáról és céljáról történő felvilágosítást kérhet a: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre e-mailt küldve. A kérelemre az adatkezelő ésszerű határidőn belül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított 30. napon köteles a kért tájékoztatást megadni.
Felhasználó/Szerződő a jogainak megsértése esetén Szolgáltató ellen bírósághoz fordulhat. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tárhelyszolgáltató adatok

adatkezelő:

DOTROLL KFT.
  • Cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
  • Tel.: +36 - 1 - 432 - 3232
  • Fax: +36 - 1 - 432 - 3231
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Bankszámlaszám: OTP Bank NyRt.
  • 11713005-20406563
  • IBAN kód: HU 06-11713005-20406563-00000000
  • SWIFT kód: OTPV-HU-HB
  • Hotline: Hétfőtől Péntekig: 6:00-tól 22:00-ig.
  • Adószám: 13962982-2-42
  • Közösségi adószám: HU 13962982

Adatfeldolgozó Személy

Ujréti János
Tel: +36(70)264-7665

"az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.meseld.hu/

Grafika
Kedvenc mesejelenetek

Ha itt az oldalainkon olvasgatás közben megtetszett egy részlet és szívesen látnád a szobád falán, ne habozz szólni, mi megrajzoljuk!

Szórakozás
Dió Magazin

Gyere és olvasd el a legújabb számunkat! Sok mese, vers és még több ismeretterjesztő olvasmány

Szobai dísz
Poszter mesehősökből

Válaszd ki kedvenc részedet egy meséből és mi megrajzoljuk neked! A végeredmény, akár poszter is lehet, amit nyomtatva szállítunk neked.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider
Ha érdekelnek kiadványaink és érdekességeink, iratkozz fel leveleinkre. Most letölthető naptárat adunk neked.
A feliratkozóknak automatikusan küldjük a Dió Magazin hónap első napjaiban megjelenő aktuális PDF számát.

Címkék

Mese versek Gyerekversek Benedek Elek Állatmesék Arany János Weöres Sándor tanmese Grimm mese Monda Mátyás király Grimm mesék Petőfi Sándor Babits Mihály Titi Hajnalka szerelmes versek Hans Christian Andersen zsengék Csák Gyöngyi királyos mese kortárs mese Ady Endre Orosz mese Afrikai mese Kínai tanmese Kínai mese Aiszóposz meséi Arany László Móricz Zsigmond szegény ember Lev Nyikolajevics Tolsztoj Pósa Lajos Népmese karácsony Orgovàn Irén Léda asszony zsoltárai Tolsztoj Arab mesék Charles és Mary Lamb királykisasszony Ezeregyéjszaka meséi szegénylegény állatok Román népmese tündérek Móra Ferenc La Fontaine meséi Tamkó Sirató Károly legenda Zagyi G.Ilona Vörösmarty Mihály Rege farkas József Attila (1905-1937) királyfi La Fontaine király Vörösmarti Mihály Litván mese ballada Galambos Berni Román mese Domahidi Klára Vajda János A Magyar ugaron Télapó egér elefánt Vietnami mese katona boszorkányos oroszlán ördög Doktor Dolittle Róka Karácsonyi vers istenes versek vers bíró Kellár F. János Immánuel lány mítosz Szabó Ina forradalmi vers hiéna teremtés-történetek Charles Dickens Alekszandr Szergejevics Puskin Görög mese kisgyerek sakál Puskin mesék Twist Olivér vár G. Joó Katalin Juhász hold királylány Kisebb költemények cica Ódák kakas Őszi vers béka Hugh Lofting ezeregy éjszaka gazdag ember róka sün Koosán Ildikó szellem Istenes mese fiú Nyírfalvi Károly favágó pap Sás Károly kutya Petőfi Sándor versek Arany János versek Sás Károly versek József Attila József Attila versek Lírai költemények bárány Görög népmesék Egri László csizmadia Mester Györgyi advent macska fösvény Bódai-Soós Judit Egri László vers forrás malac cigány leopárd Télapós mese Litván mesék hattyú szamár sárkány tyúk pásztor újévi vers medve Görög istenek tűzes hazafias vers tündér molnár húsvéti versek paraszt ember holló télapós vers István király madár görög istenek hegedű veréb grófkisasszony kanász krokodil tűzoltós Ének a porban iskola gyerek szivárvány gólya héja hun haza hajdina Idyll bagoly manó elefntos mese Zeusz kígyó mikulás vers Királyfi haramia tavasz kecske Toldi Miklós Mikulás mese anya versek halász anyus mese évszakok táltos Isten hazug ember cicás zsiráf 1906 fűzfa Viharjelek élet Was Albert rss bolond aratás mókus párduc Jupiter bűbájos ökrök Mondóka Krisztus síp bika Domonkos Jolán nyuszi mesés vers galamb alatató Barlang baba mese vonat kard zene tehén Kossuth Lajos antilop farsang bolha Zola verses videó hírcsatorna nyár tök kalóz vadász Héra Vietnámi mese diák mese bojtár szellő teknős sas idő szarka halak Mennyből az angyal karácsonyi történet lánnykérős apa vers fülemüle Koosá Ildikó óriás gróf kaméleon bogár hóember Egyházpolitika A Tisza-parton bohóc huszár varázsló Juno paraszt mese Mészöly Miklós virágos mesék Tanmese kutyus fars Román népmesék